Filmopnames in de kathedraal

Gepubliceerd: Dinsdag, 01 maart 2016 Geschreven door Alexander Declercq

U herinnert zich ongetwijfeld nog de filmopnames voor de prestigieuze tiendelige BBC-reeks The White Queen in onze kerk in september 2012. Binnenkort, op 7, 8 en 9 maart strijkt opnieuw een filmploeg neer voor opnames in onze kerk, op het Sint-Maartensplein en op de binnenkoer van de Lakenhallen.

De avondmis op zondag 6 maart kan gewoon doorgaan, meteen daarna begint de crew met de aanpassingen in de kerk, waarbij o.a. alle stoelen weg moeten en de luidsprekers afgenomen worden. De kerk zal gedurende de opnamedagen niet toegankelijk zijn voor publiek. De kerk zal aangekleed worden met tapijten en draperieën in koninklijk blauw voor opnames van de spannende jeugdfilm Storm.

Storm speelt zich af in het Antwerpen van 1521 en vertelt het verhaal van Storm Voeten, de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten. Als Klaas door de Inquisitie wordt betrapt tijdens het drukken van een belangrijke maar verboden brief van Maarten Luther, wordt Storm ongewild het middelpunt van de jacht op de originele brieftekst. Bedreigd door de Inquisitie en geholpen door Marieke, een weesmeisje dat in de Antwerpse ruien woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf.

De regie is in handen van Dennis Bots en de productie gebeurt door 1521 Film B.V., Phanta Vision en Bulletproof Cupid. Voor de opnames in Ieper zal een ploeg aanwezig zijn met een 60-tal crewleden, 14 acteurs, 85 figuranten en één paard.

Hits: 2272