Nieuwsbrief 20

Gepubliceerd: Zaterdag, 21 mei 2016 Geschreven door de webmaster

Zondag 22 mei 2016 om 10.30 uur: eucharistieviering opgeluisterd door de Westlandse Koorvereniging Musica (NL)

Morgen, zondag 22 mei hebben we de Westlandse Koorvereniging Musica uit Nederland te gast. Het koor werd opgericht in april 1991, dit jaar vieren ze hun 25-jarig jubileum. Musica is een gemengd koor dat bestaat uit ongeveer 140 leden, die voor het grootste deel woonachtig zijn in het Westland (Nederland). Musica heeft leden van 18 tot 80 jaar oud. Musica is een koor dat al sinds de eerste repetitie in 1991 onder de bezielende leiding staat van dirigent Gerard Brëas, een man met een grote staat van dienst in de Nederlandse muziekwereld.

Vandaag, zaterdag 21 mei geeft de Westlandse Koorvereniging Musica een lunchconcert in Notre Dame de la Treille, de kathedraal van Rijsel. Deze avond luisteren ze de Last Post op onder de Menenpoort in Ieper en op zondag zijn ze dus te gast bij ons in de kathedraal tijdens de eucharistieviering van 10.30 uur. Meer info over het koor: http://wkvmusica.nl/ of https://www.facebook.com/WKVMusica/.

Zondag 29 mei 2016 om 15 uur: concert door Bedfordshire Woodwind Academy

Op zondag 29 mei geeft het houtblazersensemble van de Bedfordshire Woodwind Academy een gratis concertje in onze kathedraal. De groep bestaat uit verschillende ensembles en het is meer specifiek het fluitorkest dat een tournee houdt langs o.a. Brugge en Ieper. Bedford ligt ten noorden van Londen, tussen Oxford en Cambridge. Meer info over het orkest: http://www.bedfordshirewoodwind.co.uk/ of https://www.facebook.com/BedfordshireWoodwindAcademy.

Zaterdag 4 juni 2016 om 20 uur: gitaarconcert in het kader van Open Kerkendagen

Op zaterdag 4 juni 2016 nodigen we u uit op een gitaarconcert in de kapittelzaal in het kader van Open Kerkendagen. Te gast is de jonge virtuoze Franse gitarist Sébastien Ponchel uit Comines (Frankrijk). Hij brengt ons Spaanse muziek doorheen de tijden: Variations sur Mabrouck s’en va en guerre (Fernando Sor), Sonata 3 (Maria Manuel Ponce), Valse opus 8 n°3 (Augustin Barrios), Variations sur la flûte enchantée (Fernando Sor), Suite Espagnole (Gaspar Sanz), Fandanguillo (Joaquin Turina), Caprice diabolique (Mario Castelnuovo Tedesco).
Wie het optreden van CordonBois meemaakte, zal beamen dat de akoestiek van de kapittelzaal bijzonder geschikt is voor kleinschalige concertjes en zeker ook voor deze mooie gitaarklanken! Als Vriend van de Sint-Maartenskathedraal geniet u voor het gitaarconcert een kortingstarief van 5 euro (i.p.v. 7 euro). Er is geen reservatie mogelijk.

En verder...

Op maandag 6 juni 2016 om 18 uur hebben we de orgelklas van Comines te gast voor hun orgelexamen. Het is bijzonder fijn dat we op deze muzikale manier grenzen kunnen slechten... En over grenzen gesproken… een belangrijke datum om te noteren is vrijdag 10 juni 2016: om 18.30 uur organiseren we de opening van de jaarlijkse historische tentoonstelling i.s.m. Heemkring Iepers Kwartier. Dit jaar grijpen we de 450ste verjaardag van de Beeldenstorm aan om deze troebele periode, waar nogal wat misverstanden over bestaan, te duiden. U krijgt hiervoor nog een uitnodiging in een volgende nieuwsbrief, maar noteer zeker de datum al!
De tentoonstelling loopt van 11 juni tot met 11 september 2016.

Tot slot kondigen we ook al een volgend concertje aan, op zaterdag 11 juni om 15 uur, door het Nederlandse Concertante uit Den Haag. Ook hierover later meer.

U merkt het, er beweegt weer heel wat in onze Sint-Maartenskathedraal!

Hits: 1839