Nieuwsbrief 19

Gepubliceerd: Zondag, 24 april 2016 Geschreven door de webmaster

Orgel-opendeurdag in de kathedraal op zondag 1 mei 2016

Net zoals vorig jaar zetten we de deur naar het prachtige Anneessens-orgel van de kathedraal open. Op zaterdag 30 april zijn er workshops voor enkele klassen van de academie.

Op zondag 1 mei is iedereen welkom van 14 tot 17 uur om het orgel eens vanuit een andere hoek te ontdekken: je kan er de organist aan het werk zien en een kijkje nemen binnenin de orgelkast.
Nieuw dit jaar is dat ook het Doe-Orgel van het Orgel in Vlaanderen er zal zijn. Dit is speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren om spelenderwijs de werking van dit grote instrument te ontdekken. Stap voor stap bouwen ze zelf een orgel en kunnen ze, als ze alles goed in elkaar gezet hebben, op het einde zelf een liedje spelen.
Bij het groot orgel zijn er bespelingen en demonstraties over de mogelijkheden en de werking ervan.
Een aanrader voor het hele gezin! De toegang is gratis.

Gratis inloopconcert door Sparkling Voices op vrijdag 6 mei 2016

Op vrijdag 6 mei komt het interkerkelijk koor Sparkling Voices uit Rhoon (Rotterdam, Nederland) op bezoek. Dit gemengd koor bestaat 25 jaar en telt zo’n 55 leden. Om 16.30 uur brengen zij een gratis inloopconcert onder leiding van dirigent Warner Fokkens, met werk van John Stainer, W.A. Mozart, J. Althouse, Théodore Dubois, Anton Bruckner, S.S. Wesley, Felix Mendelssohn, G.M. Vail, Leonard Cohen, John Rutter en Jean Sibelius. Meer info over het koor op hun website: http://www.sparklingvoices.nl/.

Hits: 1745