Open Kerkendagen

Gepubliceerd: Maandag, 11 mei 2015 Geschreven door Alexander Declercq

Wist u dat er op woensdag en zaterdag lessen orgel, klavecimbel en clavichord gegeven worden door dé Academie in de proosdijzaal? Tijdens de Open Kerkendagen, op zaterdag 6 juni 2015, krijgt u de kans om hier meer over te vernemen.

U kan er luisteren naar de ‘historische klavierinstrumenten’ orgel, klavecimbel en clavichord in de proosdijzaal met haar prachtige akoestiek die perfect weergeeft hoe het in de late Middeleeuwen moet geklonken hebben. In die tijd was Ieper een belangrijk muziekcentrum met enkele gedomicilieerde orgelbouwers zoals de familie Langhedul. Dit toonaangevend geslacht van instrumentenbouwers was tussen de 15de en de 17de eeuw werkzaam tot ver in het buitenland. Met hun typische bouwwijze gaven ze krachtige impulsen aan o.a. het Franse en het Spaanse klassieke orgel.

Er zijn twee optredens van telkens een goed halfuur om 10 en om 11 uur. Iedereen, vanaf jonge leeftijd of ouder, die eventueel geïnteresseerd is om volgend academiejaar als leerling van dé Academie les te volgen op deze historische klavierinstrumenten kan tussen de optredens door uitleg krijgen van leraar Eric Hallein.

Hits: 1719