Installatie Livia Canestraro en Stefaan Depuydt

Gepubliceerd: Maandag, 25 januari 2016 Geschreven door Alexander Declercq

In primeur in Sint-Maartenskathedraal Ieper

De installatie La Cattedrale di Sante Birgitta di Svezia van Livia Canestraro en Stefaan Depuydt is van 29 januari tot en met 29 februari 2016 in wereldprimeur te zien in onze kathedraal.

Livia Canestraro (Rome, 1936) is schilderes en beeldhouwster en bekend o.a. voor het ontwerp samen met haar echtgenoot Stefaan Depuydt (Gistel, 1937) van de beeldengroep van de fontein op ‘t Zand in Brugge alsook de beelden in de nissen van het stadhuis op de Burg in Brugge.

In de Ieperse kathedraal presenteren ze samen met de Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal voor het eerst hun installatie 'La Cathédrale de Sainte-Brigitte' (La Cattedrale di Sante Birgitta di Svezia). De installatie bestaat uit zestien werken en is geïnspireerd op de visioenen van de Heilige Birgitta van Zweden. Deze heilige die leefde in de 14de eeuw (1303-1373) is één van de grootste mystici uit de geschiedenis van de katholieke kerk en stichteres van de birgittinessen en birgittijnen. Ze werd in 1999 samen met een paar andere heiligen verheven tot patrones van Europa. Haar visioenen leggen een grote nadruk op het lijden van Christus.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van 29 januari tot en met 29 februari 2016 tijdens de openingsuren van de Sint-Maartenskathedraal (dagelijks 8-17 uur, niet tijdens de vieringen). Nadien verhuizen de werken naar de Nationale Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg en daarna o.a. naar Padua, Monaco en Rome.

Hits: 2030