Publicatie ‘De bisschoppen van Ieper’ te koop

Gepubliceerd: Woensdag, 23 maart 2016 Geschreven door Alexander Declercq

Naar aanleiding van de terugkeer van de schilderijenreeks van de 18 bisschoppen van Ieper stelde de vzw Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal Ieper een nieuwe publicatie voor over de bisschoppen.

Het boek bevat een beknopte geschiedenis van het bisdom Ieper en een bespreking van alle bisschoppen van Ieper.

Van elke bisschop wordt de levensloop en vooral de periode in Ieper zo zorgvuldig mogelijk gereconstrueerd. De lezer kan ook telkens het wapenschild en de wapenspreuk van de bisschop terugvinden, met verklaring en afbeeldingen. Ook de titulaire bisschoppen komen aan bod. Achterin zit een verklarende woordenlijst. De publicatie werd gerealiseerd door een werkgroep bestaande uit Jules Allemon, Jan Breyne, Alexander Declercq, Pieter D’haene, Jan Hosten, Stefaan Lazoore, Daniël Masure en Roland Meulebrouck.

Dit is het eerste volledig overzicht met gegevens over alle bisschoppen van Ieper. Eerdere publicaties spitsten zich toe op een bepaalde periode of één of een paar bisschoppen die dan wel veel gedetailleerder beschreven worden. Deze publicatie biedt een totaalbeeld en richt zit tot een breed publiek.

 De publicatie is te koop aan 15 euro in de Sint-Maartenskathedraal, of via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. (verzendingskosten + 4 euro). Leden betalen slechts 10 euro.

Hits: 6803